Gembercakejes met glazuur

    Gembercakejes met glazuur

    4keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    De combinatie van gemalen, verse en gekristaliseerde gember geeft deze heerlijke cakejes een mooie gelaagde smaak, waar liefhebbers van gember dol op zullen zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 150 g bloem
    • 3 theel. gemalen gember (djahé)
    • 1 theel. mosterdpoeder
    • 1 theel. dubbelkoolzure soda
    • ½ theel. gemalen kaneel
    • snufje geraspte nootmuskaat
    • snufje zout
    • 100 g bruine basterdsuiker
    • 3 eetl. stroop
    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 2 eiwitten
    • 1½ dl karnemelk
    • 5 cm verse gember- wortel
    • 60 g poedersuiker
    • 2 eetl. gekonfijte gemberstukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem een plaat met 12 cakevormpjes van elk 6 cm en bekleed deze met papieren bakjes. Strooi de bloem, gemalen gember, het mosterdpoeder, de dubbelkoolzure soda, kaneel, nootmuskaat en het zout op een vel bakpapier en vermeng ze.
    2. Klop in een kom de bruine suiker, stroop en olie door elkaar met een elektrische mixer. Werk de eiwitten er om de beurt door, zodat u een glad en licht mengsel krijgt. Vouw beurtelings een deel van het bloemmengsel en wat karnemelk door het suikermengsel; begin en eindig met het bloemmengsel. Schep het beslag in de vormpjes. Bak de cakejes circa 20 minuten, of tot een in het midden ingestoken satépen er schoon uitkomt. Laat de plaat afkoelen op een rooster.
    3. Rasp de verse gember zeer fijn. Pers het sap eruit: u hebt 2 theelepels sap nodig. Vermeng in een kommetje de poedersuiker en het sap. Bestrijk de afgekoelde cakejes met dit glazuur. Strooi de gekonfijte gemberstukjes erover.

    Wist u dat?

    Al eeuwenlang gebruikt men allerlei soorten gember tegen misselijkheid. Duitse wetenschappers hebben de werking grondig onderzocht, en gember wordt nu voorgeschreven aan mensen die last hebben van zeeziekte of maagzuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren