Gemengde salade met gegrilde geitenkaas

    Gemengde salade met gegrilde geitenkaas

    11keer bewaard
    35min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Geroosterde plakjes stokbrood met geitenkaas passen erg goed bij een gemengde sla met geroosterde paprika en een mosterddressing.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 rode paprika, in repen
    • 1 gele paprika, in repen
    • 12 sneetjes dun stokbrood (totaal 150 g)
    • 250 g milde geitenkaas, in 12 plakjes
    • 2 eetl. rode-wijnazijn
    • 3 theel. olijfolie
    • 1 theel. Dijonmosterd
    • ½ theel. bruine basterdsuiker
    • 125 g gemengde slablaadjes, zo nodig kleingescheurd
    • 6 plukjes verse kervel of peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm een grill voor. Leg de paprika- repen met het vel omhoog op het rooster, op 15 cm afstand van de warmtebron. Grill ze 10 minuten, of tot het vel donker kleurt. Leg ze enkele minuten in een afgedekte kom. Ontvel de repen ten slotte en snijd ze in reepjes van 2½ cm.
    2. Beleg de sneetjes brood met de kaasplakjes en gril ze 1 minuut, of tot de kaas enigszins smelt en het brood knapperig is.
    3. Klop in een kommetje de azijn, olie, mosterd en bruine suiker door elkaar. Schik op 4 borden slablaadjes en sprenkel de dressing erover. Schik op elk bord 4 kaastoasts. Garneer met de kervel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    heerlijk lunchgerecht. - 13 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren