Gepocheerde kip met seizoensgroenten

    Gebruik groenten naar keuze in dit eenvoudige eenpansgerecht met in bouillon gepocheerde kipfilet.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets, elk van 125 g
    • 7 dl kippenbouillon
    • 3 eetl. droge sherry of droge witte wijn
    • 1 bouquet garni (peterselie, tijm en laurierblad)
    • 700 g gemengde groenten, bijvoorbeeld asperges, maïskolf, broccoli, wortel, bloemkool, prei en savooienkool), in stukken gesneden
    • fijngesneden peterselie ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de kipfilets in een ovenbestendige braadpan en voeg de bouillon, sherry en kruiden toe. Breng dit aan de kook, draai het vuur laag en pocheer de kip circa 8 min. Schuim zo nodig af.
    2. Voeg de groenten toe, breng alles opnieuw aan de kook en laat de kip en groenten nog circa 8 min. zachtjes pruttelen tot ze gaar zijn (en de kip helder sap verliest wanneer u hem inprikt).
    3. Schep de bouillon en groenten in diepe borden en leg de kipfilets hierop (indien gewenst in plakjes). Strooi de peterselie erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren