Gepocheerde zalm met kruidenmayonaise

    Gepocheerde zalm met kruidenmayonaise

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Vis is gezond, en als u het op deze manier bereidt helemaal. Heerlijke zalmfilet, gepocheerd en geserveerd met een slanke kruidenmayonaise.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui, in ringen
    • 1 wortel, in dunne schijfjes
    • 6 hele zwarte peperkorrels
    • stuk zalmfilet van 700 g, met vel
    • 3 eetl. slanke mayonaise
    • 2 eetl. zure room
    • 3 theel. limoensap
    • 3 eetl. fijngesneden verse basilicum
    • 2 eetl. gesnipperde verse bieslook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breng in een grote koekenpan 7½ dl water aan de kook op matig vuur. Voeg de ui, wortel en peperkorrels toe en draai het vuur laag. Leg de visfilet in de pan, met het vel omhoog. Pocheer hem afgedekt 8 minuten, of tot hij precies gaar is. Laat hem afkoelen in het kookvocht. Neem hem uit de pan, leg hem op een schaal en dek af. Zeef 2 eetlepels kookvocht in een middelgrote kom (de rest hebt u niet nodig).
    2. Voeg de mayonaise, zure room en het citroensap toe aan het kookvocht en klop alles door elkaar met een garde. Roer er de basilicum en bieslook door.
    3. Ontvel de zalm en snijd hem in 4 stukken. Schep voor het serveren de saus erover.

    Wist u dat?

    Een Amerikaans onderzoek met proefdieren heeft aangetoond aan dat omega-3-vetzuren de groei van borsttumoren kunnen remmen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren