Gestoofde jonge groenten

    Gestoofde jonge groenten

    1keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Door kleine jonge groenten te stoven blijven hun voedingsstoffen behouden en krijgen ze extra veel smaak. Als u het kookvocht niet weggooit maar inkookt, kunt u de groenten hiermee glaceren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 30 g boter of 2 eetl. olijfolie
    • 4 jonge preitjes (225 g), schoongemaakt, doormidden gesneden
    • 225 g jonge pastinaak, schoongemaakt en doormidden gesneden
    • 225 g jonge worteltjes, schoongemaakt
    • 8 jonge sjalotjes
    • 1 dl groentebouillon
    • 1 theel. suiker
    • 1 laurierblad
    • peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Laat de boter smelten in een grote pan op matig vuur. Voeg prei, pastinaak, wortelen en sjalotten toe. Voeg bouillon, suiker, laurier, en peper naar smaak toe. Breng alles aan de kook, draai het vuur laag en stoof de groenten in 10 min. bijna beetgaar.
    2. Neem het deksel van de pan en laat het resterende kookvocht in 2 tot 3 min. inkoken tot het stroperig is. Schep de groenten hiermee om en verwijder het laurierblad. Serveer de groenten direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren