Gestoomde groenten met pindasaus

    Gestoomde groenten met pindasaus

    4keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Een lekkere en gezonde snack voor een party

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1½ dl water
    • 5 eetl. gladde pindakaas
    • 1 teen knoflook, fijngesneden
    • 2 theel. geschilde en geraspte gemberwortel
    • 2 middelgrote bosuitjes, fijngesneden
    • 2 eetl. bruine basterdsuiker
    • 2 eetl. sojasaus
    • ⅛ theel. chilipoeder
    • 1 eetl. versgeperst citroensap
    • 6 grote wortelen, geschild, in smalle staafjes van 7 × 1 cm; of 16 zeer kleine worteltjes met groene topjes, schoongeboend
    • 2 grote rode of gele paprika's, zonder de zaadjes, in dunne reepjes
    • 225 g peultjes of sperziebonen, bijgesneden
    • 8 radijsjes, in dunne plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng het water aan de kook in een pannetje. Roer er de pindakaas, knoflook, gember, bosuitjes, suiker, sojasaus en het chilipoeder door. Laat de pindasaus 2 min. pruttelen. Neem hem van het vuur en roer het citroensap erdoor. Laat hem enigszins afkoelen. Bewaar hem zo nodig tot nader gebruik in de koelkast.
    2. Breng een bodempje water aan de kook in een pan en plaats een stoominzet in de pan. Houd een kom met ijskoud water bij de hand. Stoom de wortelen afgedekt 3 min. en laat ze afkoelen in het ijswater. Stoom de paprika's 1 min. en laat ze afkoelen in het ijswater. Stoom de peultjes of sperziebonen 2 min. en laat ze afkoelen in het ijswater. Dep de groenten droog met keukenpapier.
    3. Schik de wortelen, paprika's en peultjes of sperziebonen op een schaal en plaats een kommetje met pindasaus in het midden. Garneer de groenten met plakjes radijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren