Gevulde appels uit de oven

    Gevulde appels uit de oven

    13keer bewaard
    1uur15min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een bijzonder dessert of zoete snack; met rozijnen gevulde appels uit de oven.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 friszure, groene appels
    • 50 g zachte boter
    • 3 eetl. grote rozijnen
    • 3 eetl. gele rozijnen
    • 2 gemengde specerijen (speculaaskruiden)
    • 5 theel. in dunne sliertjes gesneden sinaasappelschil
    • 4 eetl. sinaasappelsap
    • 4 eetl. gele basterdsuiker
    • 4 eetl. cognac

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Boor de appels uit. Snijd ze aan de bovenkant kruiselings in. Snijd de schil over het midden horizontaal in met een scherp mesje.
    2. Vermeng in een kommetje de boter, de gewone en gele rozijnen, de specerijen en sinaasappelsliertjes. Vul de appels hiermee. Besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er de suiker over.
    3. Schik de appels in een ovenschaal en schenk er 1¾ dl water bij. Sprenkel over elke appel 1 eetlepel cognac. Plaats ze 45 minuten tot 1 uur in de oven, of tot ze gaar zijn en de suiker gekarameliseerd is. Schep wat saus over de appels en serveer ze direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren