Gevulde tomaten met ei

    Gevulde tomaten met ei

    5keer bewaard
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    Tomaten bevatten vitamine C en lycopeen. In dit heerlijke lunchgerecht worden tomaten gevuld met spinazie, champignons, Parmezaanse kaas en een ei en dan gebakken in de oven tot de eieren gaar zijn en de tomaat zacht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 grote vleestomaten
    • 1½ theel. zout
    • 250 g spinazie, zonder de harde steeltjes
    • 1 eetl. olijfolie
    • 40 g ui, fijngesneden
    • 250 g champignons, fijngesneden
    • 5 eetl. vers broodkruim of paneermeel
    • 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
    • ¼ theel. zwarte peper
    • 6 grote eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Snijd van de tomaten een dun kapje af en lepel ze leeg. Bestrooi elke tomaat van binnen met ⅙ theel. zout. Zet ze ondersteboven op keukenpapier.
    2. Was intussen de spinazie en laat deze met aanhangend water afgedekt 1 tot 2 min. slinken in een grote pan op matig vuur.
    3. Verwarm de oven voor op 175°C. Verhit de olie in een grote koekenpan op matig vuur en bak hierin de ui circa 3 min. Voeg de champignons toe en schep ze 5 min. om. Voeg de spinazie, het broodkruim, de kaas, ½ theel. zout en peper toe.
    4. Dep de tomaten van binnen droog met keukenpapier en vul ze met het spinaziemengsel. Plaats ze in een licht ingevette ovenschaal van 22 × 32 cm. Breek boven elke gevulde tomaat een ei. Dek de schaal losjes af met aluminiumfolie en plaats hem 20 tot 25 min. in de oven, tot de eieren gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren