Griekse gebakken zalm

    Griekse gebakken zalm

    25keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk recept van ovengebakken zalm begeleid met ingrediënten geïnspireerd door de Griekse salade.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 zalmfilets, met vel
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 4 tomaten, in blokjes
    • 75 gr feta, verbrokkeld
    • 1/4 rode ui, in blokjes
    • 1 eetlepel verse basilicum, fijngesneden
    • 4 Kalamata olijven, in plakjes
    • 1 eetlepel citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwam de oven op 180 C / gasstand 4.
    2. Strijk iedere zalmfilet aan alle kanten in met olijfolie en schik ze op de bodem van een glazen ovenschotel met het vel naar beneden. Strooi de tomaten, fetakaas, ui, basilicum en olijven over de filets en bedruppel met wat citroensap.
    3. Bak de zalm in de voorverwarmde oven tot hij makkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt, ongeveer 20 min.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren