Grapefruitsalade met krab

    Grapefruitsalade met krab

    2keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Een bijzondere combinatie van grapfruit en krabvlees vormt een prachtig voorgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grapefruits
    • 1½ eetl. slanke mayonaise
    • 3 theel. fijngesneden mangochutney
    • 2 theel. Dijonmosterd
    • 1 theel. oosterse sesamolie
    • zout en peper
    • 375 g gaar krabvlees, kraakbeen verwijderd
    • 1 bosje waterkers, harde steeltjes verwijderd
    • 1 struikje witlof, dwars in reepjes van 1 cm gesneden
    • 1 kropje bindsla (little gem), blaadjes losgemaakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Klaar in:25min 

    1. Schil de grapefruits dik af met een scherp mesje. Houd ze boven een kom om het sap op te vangen en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
    2. Klop in een middelgrote kom de mayonaise, chutney, mosterd, sesamolie, wat zout en peper en 3 eetlepels van het opgevangen sap door elkaar.
    3. Schep de krab erdoor. Schep de waterkers, witlof en grapefruitpartjes erdoor. Schik een bedje van slablaadjes in een schaal of op vier borden en schep de salade hierop.

    Wist u dat?

    • Grapefruits bevatten chemische verbindingen die maken dat het lichaam bepaalde geneesmiddelen beter kunnen opnemen. Als u medicijnen inneemt met grapefruitsap is het raadzaam uw arts te vragen of hier bezwaar tegen is. * • Grapefruit bevat veel pectine, een type oplosbare voedingsvezels: deze stof kan het LDL- gehalte (‘slechte’ cholesterol) verlagen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren