Griekse gebraden kip

    Griekse gebraden kip

    2keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een hele kip is altijd een indrukwekkend gerecht om op tafel te zetten, geschikt voor de feestdagen of speciale gelegenheden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 zongedroogde tomaten (niet op olie), kleingesneden
    • 4 eetl. fijngesneden verse munt
    • 40 g zwarte olijven op pekel (bijvoorbeeld Kalamata), ontpit en fijngehakt
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • ½ theel. citroenraspsel
    • zout
    • 2 piepkuikens (elk 500 g), doormidden gesneden
    • ovengebakken aardappelen (indien gewenst)
    • 4 plukjes verse bladpeterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 210 ºC. Breng in een pannetje 2½ dl water aan de kook. Kook de zongedroogde tomaten hierin 5 minuten. Giet ze af en bewaar 2 eetlepels van het kookvocht; schenk dit in een middelgrote kom. Laat de tomaatjes enigszins afkoelen, hak ze fijn en voeg ze toe aan de kom.
    2. Schep de munt, olijven, knoflook, het citroenraspsel en een snufje zout door de tomaatjes. Laat uw vingers voorzichtig onder het vel van de borst en een deel van de dijen glijden, zonder het vel te scheuren. Schuif bij elk half piepkuiken een kwart van het tomatenmengsel onder het vel.
    3. Leg de piepkuikens met het vel omhoog op een rooster dat u boven een ovenschaal plaatst. Braad ze 25 minuten, of tot ze precies gaar zijn. Garneer ze met de plukjes peterselie en serveer indien gewenst met de ovengebakken aardappelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren