Griekse lamsstoofschotel

    Griekse lamsstoofschotel

    4keer bewaard
    2uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Lamsvlees is bijzonder smaakvol, maar is ook een goede bron van vitamine B3 en zink. Ook bevat het net als andere soorten rood vlees ijzer.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 theel. plantaardige olie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • 750 g ontbeende lamsschouder, vet verwijderd, in blokjes
    • 1 rode paprika, in ruitjes
    • 4 eetl. rode wijn
    • 4 eetl. groentebouillon
    • 4 laurierbladeren
    • 125 g okra, bijgesneden, of courgette, in plakjes
    • zout
    • versgemalen zwarte peper
    • 75 g Kalamata-olijven
    • gestoomde rijst, om-geschept met fijn- gesneden peterselie (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Verhit 1 theel. olie in een diepe koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de ui en knoflook 1 tot 2 minuten. Schep ze uit de pan.
    2. Verhit in dezelfde pan nog 1 theelepel olie op hoog vuur. Braad een derde van de blokjes vlees in circa 3 minuten aan. Schep ze uit de pan. Braad op dezelfde wijze, in twee porties, de resterende vleesblokjes in de resterende 2 theelepels olie aan; verhit de pan tussentijds steeds opnieuw.
    3. Schep het vlees, de ui en knoflook terug in de pan. Schep er de paprika, wijn, bouillon en laurierbladeren door. Laat het vlees afgedekt 1½ tot 2 uur sudderen, of tot het mals is.
    4. Voeg de okra of courgette 20 minuten voor het einde van de stooftijd toe. Strooi er zout en peper naar smaak over. Garneer het gerecht met de olijven en serveer indien gewenst met de rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren