Groene rijst

    Smakelijke rijst met koriander en bosui, lekker om te serveren bij bijvoorbeeld curry's, roerbakgerechten en Mexicaanse gerechten.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 theel. olijfolie
    • 4 bosuitjes, fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 200 g rijst
    • zout
    • ½ bosje koriander of bladpeterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit de olie in een middelgrote pan op matig vuur. Bak hierin de bosuitjes met de knoflook 3 minuten, of tot ze zachter zijn.
    2. Voeg de rijst, 6 dl water en een snufje zout toe. Kook de rijst 12 minuten, of tot hij gaar is. Schep er de koriander door.

    Wist u dat?

    Mensen die allergisch zijn voor veel soorten voedsel kunnen vaak wel rijst verdragen, mede omdat rijst geen gluten bevat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren