Groentepastei

    Groentepastei

    8keer bewaard
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke pastei met vitaminerijke groenten en kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 30 g boter
    • 2 stengels bleekselderij, kleingesneden
    • 100 g zilveruitjes
    • 1 gele ui, kleingesneden
    • 1 grote wortel, geschild en kleingesneden
    • 1 kleine rode paprika, zonder de zaadjes, kleingesneden
    • ¾ theel. gedroogde tijm
    • 3 eetl. bloem
    • 2½ dl groentebouillon
    • 100 g broccoliroosjes
    • 100 g bloemkoolroosjes
    • 50 g pittige kaas, in blokjes
    • enkele plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verhit de boter in een grote pan met stevige bodem en bak hierin de bleekselderij, uien, wortel, paprika en tijm 10 min.
    2. Strooi de bloem erover en schep deze om. Voeg de bouillon, broccoli en bloemkool toe. Laat alles 15 min. pruttelen op laag vuur. Neem de pan van het vuur. (Tot dit punt kunt u het gerecht voorbereiden; laat het groentemengsel afkoelen en bewaar het afgedekt in de koelkast.)
    3. Verwarm de oven voor op 200°C.
    4. Schep het groentemengsel in een ondiepe ovenschaal en strooi de kaas erover. Dek dit af met een rasterwerk van deegreepjes, of een deegdeksel met 6 kieren om de stoom te laten ontsnappen. Bak de pastei 25 tot 30 min., tot het deeg goudbruin en knapperig is en de groenten door en door warm zijn. Laat de pastei 10 min. rusten voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren