Ham met appels, zoete aardappelen en cider

    Ham met appels, zoete aardappelen en cider

    2keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Zoete aardappelen leveren voedingsvezels; en als u magere hamlappen gebruikt, levert dit gerecht weinig vet.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. maïzena
    • 2½ dl appelcider
    • 1 eetl. Dijonmosterd
    • 1½ cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • ½ theel. gemalen kruidnagel
    • 1 zoete aardappel, geschild, in plakjes van 3 mm
    • 4 dunne hamlappen (450 g)
    • 1 Granny Smith appel, geschild, uitgeboord, in 12 partjes
    • 3 tot 4 bosuitjes, alleen het groen, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Roer in een kommetje de maïzena met 1 eetl. cider tot een papje. Houd dit apart.
    2. Schenk de rest van de cider in een grote koekenpan, voeg de mosterd, gember en kruidnagel toe en breng dit aan de kook. Leg de plakjes zoete aardappel erin en stoof ze vervolgens afgedekt 15 min. op laag vuur.
    3. Leg de hamlappen in de pan en schep de zoete aardappel erop. Schik hierop de plakjes appel. Laat de hamlappen 10 tot 15 minuten stoven, of tot ze gaar zijn. Schep ze op een schaal en houd ze warm onder aluminiumfolie.
    4. Leng het maïzenapapje aan met een beetje stoofvocht. Voeg dit toe in de pan. Verwarm de saus 1 min. op matig vuur tot hij licht bindt.
    5. Schep de hamlappen, zoete aardappel en appel op 4 borden. Schep de saus erover. Strooi er tot slot de bosuitjes erover.

    FRIS IDEE

    Verse vruchten zorgen voor veel smaak en leveren bovendien extra vitaminen en voedingsvezels. In dit recept kunt u in plaats van appelpartjes ook partjes peer of sinaasappel, halve kumquats of stukjes ananas gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren