Italiaanse roerbakschotel

    Italiaanse roerbakschotel

    15keer bewaard
    17min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze kleurrijke Italiaanse kip-groenteschotel levert veel bètacaroteen, vitamine C en lycopeen, die het lichaam helpen beschermen tegen ziekten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 450 g kipfilet, in reepjes van ruim 1 cm dik
    • ½ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper
    • 3 kleine paprika's, zonder de zaadjes,
    • in reepjes gesneden
    • 1 courgette (200 g), in schijfjes
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 150 g kerstomaatjes, doormidden gesneden
    • ½ theel. gedroogde oregano
    • 2 theel. balsamicoazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:17min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak hierin de kipreepjes hooguit 4 min. Bestrooi ze met ¼ theel. zout en alle peper. Schep de gebakken kipreepjes uit de pan en leg ze even op een bord of schaal.
    2. Bak in dezelfde pan de paprika's en courgette 4 min. Strooi er ¼ theel. zout en de knoflook over. Bak ze 30 sec. Voeg de tomaten en oregano toe en bak ze nog 1 min. Voeg de kipreepjes weer toe en bak alles 1 min. Sprenkel de azijn erover en laat alles nog 1 min. doorwarmen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren