Hartige taart van gerookte vis

    Hartige taart van gerookte vis

    21keer bewaard
    1uur15min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor vistaart is een favoriet in de familie. Hij is goed op te warmen op een koude winteravond, of in de zomer geserveerd met sla. Je kunt cheddar of Leicester kaas gebruiken als je dat wilt. Een gewone bechamel saus is ook lekker, maar probeer wel wat nootmuskaat toe te voegen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Voor de vulling
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 middelgrote uien, gesneden
    • 6 middelgrote aardappelen, in blokjes
    • 300g diepvries tuinerwten
    • 2 zalmfilets, in stukjes
    • 2 gerookte schelvisfilets, in stukjes
    • 150g gerookte zalm, in stukjes
    • Voor de bechamel saus
    • 25g boter
    • 1 eetlepel bloem
    • 750ml melk
    • 150g geraspte kaas, cheddar of Red Leicester
    • 1 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 1 theelepel zwarte peper, of naar smaak
    • 1/2 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C /gasovenstand 4. Vet een 23x33cm ovenschaal in.
    2. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe, bak ze tot ze zacht zijn, in ongeveer 5 tot 10 minuten.
    3. Doe de aardappelen in een andere pan en voeg water toe tot de aardappels bedekt zijn. Breng aan de kook, en kook ze op middelhoog vuur zo lang dat je er met een vork in kan prikken. Giet af en doe ze in de ingevette schaal.
    4. Voeg de uien, zalm, schelvis en gerookte zalm toe aan de ovenschaal en meng het geheel door.
    5. Smelt de boter, in de pan waar de uien in zijn gebakken, op middelhoog vuur. Roer er bloem doorheen en zorg dat er geen klontjes vormen. Kook dit al roerende een paar minuten, en voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Laat zachtjes koken, regelmatig roeren, tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper; haal van het vuur. Roer bijna alle geraspte kaas erdoor tot het gesmolten is, bewaar wat om mee te garneren. Schenk de saus over de inhoud van de ovenschaal en bestrooi met de overgebleven geraspte kaas.
    6. Bak de ovenschotel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de vis gaar is en de kaas bruin en iets knapperig is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren