Kip creole

    Kip creole

    2keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 g rijst
    • zout
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 theel. paprikapoeder
    • 4 kipfilets, eventueel met bot (elk 150-250 g)
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 4 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 rode paprika, in reepjes van 5 × 1 cm
    • 1 groene paprika, in reepjes van 5 × 1 cm
    • 2 theel. verse tijmblaadjes
    • versgemalen zwarte peper
    • cayennepeper
    • 1 blik (à 400 g) tomaten, zonder toegevoegd zout, kleingesneden
    • 1¼ dl kippenbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Breng in een middelgrote pan 7½ dl water aan de kook. Voeg de rijst en een snufje zout toe en draai het vuur laag. Kook de rijst afgedekt 12 tot 15 minuten, of tot hij gaar is. Giet af en houd warm.
    2. Verhit intussen 2 theelepels olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Schep hierin het paprikapoeder 10 seconden om en voeg de kipfilets toe. Bak ze aan elke kant 2 minuten, of tot ze mooi bruin kleuren. Schep ze op een bord. Verhit de resterende olie in de pan en bak hierin de ui en knoflook 3 minuten, of tot de ui licht kleurt.
    3. Schep de paprika's, tijm, een snufje zwarte peper en een snufje cayennepeper in de pan. Schep ze 5 minuten om, of tot de paprika's gaar maar nog een beetje knapperig zijn. Voeg de tomaten en bouillon toe en breng de saus aan de kook. Draai het vuur laag en leg de kipfilets in de saus. Laat ze afgedekt 15 tot 20 minuten sudderen, of tot ze precies gaar zijn. Serveer het gerecht met de rijst.

    Wist u dat?

    Een portie gegrilde kipfilet levert 78 procent van uw ADH aan eiwit.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren