Kip-bananenkorma

    Kip-bananenkorma

    16keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Deze korma - een milde curry - met kip en bananen, in combinatie met amandelen en yoghurt, is bijzonder smeuïg en romig. De kipfilets geven het gerecht een goede smaak, zijn makkelijk te bereiden en bevatten bovendien weinig vet. Serveer de korma met basmatirijst en knapperig gegrilde papadams of naanbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote ui, in grote stukken gesneden
    • 1 grote, verse rode peper, zonder pitjes
    • een stukje gember van 5 cm, fijngesneden
    • 3 teentjes knoflook
    • 2 el zonnebloemolie
    • 1 el garam massala
    • 450 ml kippenbouillon
    • 50 g gemalen amandelen
    • 8 kipfilets, circa 450 g in totaal
    • 150 g magere yoghurt
    • 2 tl maizena
    • 2 grote bananen
    • 2 el gehakte verse koriander, plus extra om te garneren
    • 2 el geroosterde amandelschilfers (desgewenst)
    • Limoen-appelraita
    • geraspte schil en sap van ½ limoen
    • 2 rode appelen, in grote stukken gesneden
    • 1 kleine, rode ui of 2 sjalotten, fijngesnipperd
    • 2 el fijngehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Doe de ui, de rode peper, de gember en de gepelde knoflook in een keukenmachine en verwerk alles tot een smeuïge puree. U kunt ook alles heel fijn snijden met een scherp mes.
    2. Verhit de olie in een grote pan met antiaanbaklaag en laat het uienmengsel 10 minuten bakken, of tot het zacht is. Roer aan het einde van de baktijd af en toe, zodat het mengsel niet aan de pan gaat plakken.
    3. Voeg de garam massala toe en meng alles goed. Giet er dan de bouillon en de gemalen amandelen bij. Voeg de kipfilets toe, dek de pan af en laat 25 minuten zachtjes sudderen.
    4. Meng ondertussen in een kom 1 eetlepel van de yoghurt met de ingrediënten voor de limoen-appelraita. Meng goed en zet opzij.
    5. Meng de maizena met de rest van de yoghurt. Voeg dit mengsel toe aan de curry en laat al roerend nog even sudderen, tot de curry dik genoeg is.
    6. Pel de bananen en snijd ze in schijfjes. Voeg ze samen met de koriander toe aan de curry en laat alles nog enkele minuten doorwarmen, tot de bananen goed warm zijn. Serveer het gerecht als het nog warm is, bestrooid met de fijngehakte koriander en, eventueel, de geroosterde amandelschilfers. Serveer de raita apart.

    Variaties en tips

    • Voor een kalkoen-mangokorma vervangt u de kip door 450 g kalkoenfilets, in blokjes gesneden. Voeg aan het einde van de kooktijd 1 verse mango toe, geschild en in blokjes gesneden, en vervang de bananen door mangochutney. * • Wilt u een bananenraita, vervang dan de appelen door 2 fijngesneden bananen. Hebt u het graag wat pikanter, voeg dan ½ fijngesneden rood pepertje toe.

    Pluspunten

    • Amandelen bevatten voedingsvezels, vitamine E en tal van mineralen. Het vet in amandelen is voor 87% onverzadigd. * • Bananen en appels leveren voedingsvezels, en bananen vormen daarnaast een nuttige bron van kalium, met circa 10% van de ADH per stuk.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B12, zink * ✓✓ C, B2, B6, E, kalium, koper, selenium * ✓ B1, foliumzuur, niacine, calcium, ijzer

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren