Kippenpastei met groenten

    Kippenpastei met groenten

    39keer bewaard
    1uur10min


    11 personen hebben dit gemaakt

    De klassieke kippenpastei in een nieuwe en gezonde gedaante: met meer groente dan vlees.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 3 preien, alleen het witte en lichtgroene gedeelte, kleingesneden en afgespoeld
    • 2 stengels bleekselderij, kleingesneden
    • 2 grote wortelen, geschild en kleingesneden
    • 1 grote aardappel met rode schil, ongeschild, kleingesneden
    • 100 g champignons, in dikke plakjes
    • 3 eetl. bloem
    • ½ theel. gedroogde tijm
    • 4 dl kippenbouillon, ontvet
    • 300 g gare kipfilet, in stukjes
    • 130 g doperwten (vers of diepvries)
    • enkele plakjes bladerdeeg of deeg voor hartige taarten (diepvries)
    • 1 groot ei, losgeroerd met 1 eetl. melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Bak hierin de preien, bleekselderij, wortelen en aardappel 5 min. Voeg de champignons toe en bak alles onder af en toe omscheppen 5 min. Schep de bloem, tijm en het zout er goed door. Roer de bouillon erdoor. Draai het vuur iets hoger en schep het groentemengsel circa 2 min. om tot het enigszins bindt. Roer er de kip en doperwten door. Schep het pasteimengsel in een ovenschaal van 22 tot 25 cm doorsnee. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
    2. Verwarm de oven voor op 200°C.
    3. Stapel enkele plakjes deeg op en rol ze uit tot een lap. Bestrijk deze vervolgens met het eimengsel en vlij hem omgekeerd op het pasteimengsel in de ovenschaal. Bestrijk de andere kant van het deegdeksel eveneens met het eimengsel. Kerf er dan 4 kieren van 3 cm lang in, zodat de stoom kan ontsnappen.
    4. Bak de pastei 25 tot 30 min., tot het deegdeksel goudbruin en knapperig is. Laat de pastei minstens 10 min. rusten alvorens hem te serveren.

    Goede combinatie

    Een herfstig diner kan bijvoorbeeld bestaan uit een romige tomatensoep, gevolgd door deze stevige kippenpastei met groenten, waarbij u een eenvoudige groene salade serveert. Als nagerecht zijn verschillende frisse toetjes mogelijk, maar het is erg lekker om als besluit een lichte citroenmousse serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren