Kleurige salade

    Kleurige salade

    13keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een klassieke maaltijdsalade in nieuwe gedaante: met donkergroene bladgroenten, kleurige paprika, malse en slanke kipfilet en romige, friszure geitenkaas.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 kipfilets (of 6 kipkarbonades, ontbeend)
    • 150 g bindsla of eikenbladsla
    • 150 g jonge spinazie
    • 170 g magere gerookte ham, in reepjes
    • 1 gele paprika, ontveld (zie blz. 316), zonder de zaadjes, in reepjes
    • 1 oranje paprika, ontveld (zie blz. 316), zonder de zaadjes, in reepjes
    • 18 kerstomaatjes, doormidden gesneden
    • 80 g geitenkaas, verkruimeld
    • 1¼ dl olijfolie
    • 4 eetl. balsamicoazijn
    • 1 theel. Dijonmosterd
    • 1 teen knoflook, fijngesneden
    • ¾ theel. gedroogde dragon
    • ¼ theel. zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng een middelgrote pan met licht gezouten water aan de kook en pocheer hierin de kip onafgedekt 10 min. Laat hem goed uitlekken.
    2. Verdeel vlak voor het serveren de slablaadjes over 6 borden. Schep hierop in het midden een bergje spinazie. Snijd de kip in lange, dunne reepjes. Verdeel de kip, ham, paprika's, tomaatjes en kaas gelijk over de borden.
    3. Klop in een kommetje de olie, azijn, mosterd, knoflook, dragon en het zout door elkaar. Serveer deze dressing apart bij de salade.

    FRIS IDEE

    Dergelijke maaltijdsalades kunt u met allerlei soorten vlees, groenten en kaas aanvullen. Vervang bijvoorbeeld de kip en ham geheel of gedeeltelijk door rosbief en kalkoen; en voeg indien gewenst komkommerschijfjes of radijsjes toe. De geitenkaas kunt u vervangen door verkruimelde feta of blokjes Zwitserse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren