Koolsoep met worst

    1 uur 10 minuten

    Groenten uit de familie der kruisbloemigen, zoals kool, geven deze eenvoudige, smakelijke soep een bijzonder hoge voedingswaarde.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 225 g worst, bijvoorbeeld kielbasa of chorizo, in blokjes
    • 1 ui, fijngesneden
    • 4 tenen knoflook, fijngesneden
    • 8 dl runderbouillon, ontvet
    • 3½ dl water
    • ½ savooienkool, fijngesneden
    • 2 aardappelen met rode schil, ongeschild, in
    • blokjes
    • 2 wortelen, geschild, in blokjes
    • 1 rauwe biet, geschild, in blokjes
    • 3 eetl. fijngesneden dille
    • 1 laurierblad
    • 1 eetl. rode wijnazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op matig tot hoog vuur. Bak de blokjes worst hierin 5 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak alles nog 5 min.
    2. Voeg de bouillon, water, aardappelen, wortelen, biet, dille en laurierblad toe. Laat de soep afgedekt 45 min. zachtjes trekken, tot de groenten gaar zijn. Roer er de azijn door en verwijder de laurier.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren