Griekse penne salade

  • 38keer bewaard
  • 30min

Een heerlijk zomerse pastasalade.

Danielle Laroche

Ingrediënten

Porties: 8 

  • 150 gr penne pasta
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • zout en peper naar smaak
  • 160 ml extra virgin olijfolie
  • 10 cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 1 kleine rode ui, fijngesneden
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 1/2 komkommer, in schijfjes
  • 70 gr zwarte olijven, in schijfjes
  • 125 gr feta, verbrokkeld

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

  1. Een grote pan met licht gezouten water op een hoge vlam aan de kook brengen. De penne erdoor roeren, weer aan de kook brengen en in een open pan onder af en toe roeren de penne in 11 minuten beetgaar koken. Afspoelen met koud water en in een vergiet laten uitlekken.
  2. Azijn, citroensap, knoflook, oregano, zout, peper en olijfolie opkloppen. Apart zetten. In een grote kom pasta, tomaat, ui, groene en rode paprika, komkommer, olijven en feta mengen. Vinaigrette over de pasta verdelen en goed vermengen. Afdekken en 3 uur in de koelkast zetten alvorens te serveren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

Rutger123
van
4

Lekkere pastasalade. Heb het vantevoren gemaakt voor een feestje, eventjes uit de koelkast op kamertemperatuur laten komen, heerlijk. - 10 jul 2010

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties