Griekse penne pastasalade

    Griekse penne pastasalade

    53keer bewaard
    30min


    256 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk zomerse pastasalade met tomaat, rode ui, paprika, komkommer, olijven en feta.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 150 gr penne pasta
    • 4 eetlepels rode wijnazijn
    • 1 eetlepel citroensap
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 2 theelepels gedroogde oregano
    • zout en peper naar smaak
    • 160 ml extra virgin olijfolie
    • 10 cherry tomaatjes, gehalveerd
    • 1 kleine rode ui, fijngesneden
    • 1 groene paprika, in stukjes
    • 1 rode paprika, fijngesneden
    • 1/2 komkommer, in schijfjes
    • 70 gr zwarte olijven, in schijfjes
    • 125 gr feta, verbrokkeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Een grote pan met licht gezouten water op een hoge vlam aan de kook brengen. De penne erdoor roeren, weer aan de kook brengen en in een open pan onder af en toe roeren de penne in 11 minuten beetgaar koken. Afspoelen met koud water en in een vergiet laten uitlekken.
    2. Azijn, citroensap, knoflook, oregano, zout, peper en olijfolie opkloppen. Apart zetten. In een grote kom pasta, tomaat, ui, groene en rode paprika, komkommer, olijven en feta mengen. Vinaigrette over de pasta verdelen en goed vermengen. Afdekken en 3 uur in de koelkast zetten alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Rutger123
    van
    4

    Lekkere pastasalade. Heb het vantevoren gemaakt voor een feestje, eventjes uit de koelkast op kamertemperatuur laten komen, heerlijk. - 10 jul 2010

    van
    0

    mij lijkt het mega lekker en ik ga het zeker maken maar ik kan niet tegen peper dus die laat ik weg en ik laat ook de ui en olie en feta weg inplaats van feta doe ik mozarella maar echt heeeerlijk - 24 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren