Griekse penne pastasalade

52keer bewaard
30min


256 personen hebben dit gemaakt

Een heerlijk zomerse pastasalade met tomaat, rode ui, paprika, komkommer, olijven en feta.

Danielle Laroche

Ingrediënten
Porties: 8 

  • 150 gr penne pasta
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • zout en peper naar smaak
  • 160 ml extra virgin olijfolie
  • 10 cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 1 kleine rode ui, fijngesneden
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 1/2 komkommer, in schijfjes
  • 70 gr zwarte olijven, in schijfjes
  • 125 gr feta, verbrokkeld

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

  1. Een grote pan met licht gezouten water op een hoge vlam aan de kook brengen. De penne erdoor roeren, weer aan de kook brengen en in een open pan onder af en toe roeren de penne in 11 minuten beetgaar koken. Afspoelen met koud water en in een vergiet laten uitlekken.
  2. Azijn, citroensap, knoflook, oregano, zout, peper en olijfolie opkloppen. Apart zetten. In een grote kom pasta, tomaat, ui, groene en rode paprika, komkommer, olijven en feta mengen. Vinaigrette over de pasta verdelen en goed vermengen. Afdekken en 3 uur in de koelkast zetten alvorens te serveren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

Rutger123
van
4

Lekkere pastasalade. Heb het vantevoren gemaakt voor een feestje, eventjes uit de koelkast op kamertemperatuur laten komen, heerlijk. - 10 jul 2010

Daphne-S
van
0

mij lijkt het mega lekker en ik ga het zeker maken maar ik kan niet tegen peper dus die laat ik weg en ik laat ook de ui en olie en feta weg inplaats van feta doe ik mozarella maar echt heeeerlijk - 24 dec 2015

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties