Griekse penne pastasalade

    (2)
    30 minuten

    Een heerlijk zomerse pastasalade met tomaat, rode ui, paprika, komkommer, olijven en feta.


    267 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 150 gr penne pasta
    • 4 eetlepels rode wijnazijn
    • 1 eetlepel citroensap
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 2 theelepels gedroogde oregano
    • zout en peper naar smaak
    • 160 ml extra virgin olijfolie
    • 10 cherry tomaatjes, gehalveerd
    • 1 kleine rode ui, fijngesneden
    • 1 groene paprika, in stukjes
    • 1 rode paprika, fijngesneden
    • 1/2 komkommer, in schijfjes
    • 70 gr zwarte olijven, in schijfjes
    • 125 gr feta, verbrokkeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Een grote pan met licht gezouten water op een hoge vlam aan de kook brengen. De penne erdoor roeren, weer aan de kook brengen en in een open pan onder af en toe roeren de penne in 11 minuten beetgaar koken. Afspoelen met koud water en in een vergiet laten uitlekken.
    2. Azijn, citroensap, knoflook, oregano, zout, peper en olijfolie opkloppen. Apart zetten. In een grote kom pasta, tomaat, ui, groene en rode paprika, komkommer, olijven en feta mengen. Vinaigrette over de pasta verdelen en goed vermengen. Afdekken en 3 uur in de koelkast zetten alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren