Lamskoteletten met honing

    • < />

    Lamskoteletten met honing

    Lamskoteletten met honing

    (1)
    2uur10min


    14 personen hebben dit gemaakt

    In de oven gebraden lamsvlees en groenten, geserveerd met een heerlijke jus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetl. honing
    • 3 eetl. citroensap
    • 3 eetl. zoutarme sojasaus
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 theel. olijfolie
    • 4 kleine courgettes, in plakjes of reepjes
    • 4 kleine pastinaken, geschrapt en in reepjes
    • 4 wortels, geschrapt en in reepjes
    • 1 stengel bleekselderij, overlangs doormidden gesneden, in stukjes van 10 cm
    • 1 rode paprika, in reepjes
    • 6 plukjes verse rozemarijn
    • 5 dl lams- of runderbouillon
    • 2 lamscarrés, elk met 8 koteletten, vet verwijderd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur50min  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vermeng in een middelgrote kom de honing, het citroensap, de sojasaus en knoflook.
    2. Vet een niet te grote ovenschaal in met de olie. Schik de courgettes, pastinaken, wortels, bleekselderij en paprika hierin. Rooster ze 20 minuten, of tot ze licht kleuren.
    3. Schik de plukjes rozemarijn tussen de groenten en sprenkel de bouillon erover. Plaats de lamscarrés hierop en bestrijk ze met de honingsaus. Braad ze 20 minuten (rood), 30 minuten (rosé) of 40 minuten (doorbakken). Bestrijk ze ook tussentijds met wat honingsaus.
    4. Neem de ovenschaal uit de oven en schep de groenten en het vlees eruit. Houd de groenten warm; laat het vlees afgedekt 10 minuten rusten.
    5. Kook in een pannetje de jus uit de ovenschaal licht in. Serveer de koteletten met de groenten en de jus.

    Wist u dat?

    Snijd zo veel mogelijk vet van lamsvlees af; zo krijgt u tot 10 gram minder dierlijk vet binnen.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    0

    Fantastische combinatie , heerlijk met een mooie volle rode wijn! Vergeet alleen niet peper en zout toe te voegen aan zowel het vlees als de groenten. Aardappels zijn overbodig. Jus idd in laten koken en iets aandikken met maizena of id.  -  21 apr 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren