Lamskoteletten met honing

    Lamskoteletten met honing

    7keer bewaard
    2uur10min


    9 personen hebben dit gemaakt

    In de oven gebraden lamsvlees en groenten, geserveerd met een heerlijke jus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetl. honing
    • 3 eetl. citroensap
    • 3 eetl. zoutarme sojasaus
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 theel. olijfolie
    • 4 kleine courgettes, in plakjes of reepjes
    • 4 kleine pastinaken, geschrapt en in reepjes
    • 4 wortels, geschrapt en in reepjes
    • 1 stengel bleekselderij, overlangs doormidden gesneden, in stukjes van 10 cm
    • 1 rode paprika, in reepjes
    • 6 plukjes verse rozemarijn
    • 5 dl lams- of runderbouillon
    • 2 lamscarrés, elk met 8 koteletten, vet verwijderd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur50min  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vermeng in een middelgrote kom de honing, het citroensap, de sojasaus en knoflook.
    2. Vet een niet te grote ovenschaal in met de olie. Schik de courgettes, pastinaken, wortels, bleekselderij en paprika hierin. Rooster ze 20 minuten, of tot ze licht kleuren.
    3. Schik de plukjes rozemarijn tussen de groenten en sprenkel de bouillon erover. Plaats de lamscarrés hierop en bestrijk ze met de honingsaus. Braad ze 20 minuten (rood), 30 minuten (rosé) of 40 minuten (doorbakken). Bestrijk ze ook tussentijds met wat honingsaus.
    4. Neem de ovenschaal uit de oven en schep de groenten en het vlees eruit. Houd de groenten warm; laat het vlees afgedekt 10 minuten rusten.
    5. Kook in een pannetje de jus uit de ovenschaal licht in. Serveer de koteletten met de groenten en de jus.

    Wist u dat?

    Snijd zo veel mogelijk vet van lamsvlees af; zo krijgt u tot 10 gram minder dierlijk vet binnen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren