Lauwwarme tomaten-linzensalade

    Lauwwarme tomaten-linzensalade

    8keer bewaard
    40min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Linzen worden met de wortel gekookt en gemengd met tomaten en een heerlijke rode-wijnazijndressing met bosuitjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 g bruine linzen
    • 1 wortel, kleingesneden
    • 2 theel. verse tijmblaadjes
    • zout
    • versgemalen peper
    • 2 eetl. rode-wijnazijn
    • 3 theel. olijfolie
    • 2 theel. Dijonmosterd
    • 6 middelgrote pomodoretomaten, kleingesneden
    • 2 bosuitjes, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng 7 dl water aan de kook in een grote pan. Voeg de linzen, wortel, tijm en wat zout en peper toe. Kook de linzen afgedekt 25 minuten op laag vuur, of tot ze gaar zijn.
    2. Giet de linzen af, doe ze over in een grote schaal en voeg de azijn, olie, mosterd, tomaten en bosuitjes toe. Schep alles goed om.

    Wist u dat?

    • Linzen en andere peulvruchten leveren veel koper, een spoorelement dat het cholesterolgehalte kan helpen verlagen. * • Het ijzer in de linzen wordt gemakkelijker opgenomen als u tegelijk vitamine C binnenkrijgt, bijvoorbeeld uit tomaten, paprika, kool, broccoli of citroensap.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren