Linzen en doperwten

    Een heerlijk voedzaam (bij)gerecht van bruine linzen en doperwtjes.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 theel. plantaardige olie
    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • 225 g bruine linzen
    • 2 theel. verse rozemarijnnaaldjes
    • zout
    • versgemalen peper
    • 200 g diepvriesdoperwten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olie in een middelgrote pan op matig tot hoog vuur. Smoor de ui en knoflook hierin in circa 5 minuten glazig.
    2. Voeg de linzen, 5 dl water, de rozemarijn, een snufje zout en flink wat peper toe. Breng de linzen aan de kook en draai het vuur laag. Laat de linzen afgedekt 25 minuten koken, of tot ze gaar zijn.
    3. Voeg de doperwten toe. Verwarm de linzenschotel nog enkele minuten, of tot de doperwten gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren