Maïs-paprikabrood

    Maïs-paprikabrood

    4keer bewaard
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Maïskorrels bevatten een bio-actieve stof die uw ogen helpt beschermen tegen blindheid ten gevolge van maculadegeneratie. Bovendien bevat maïs feruulzuur, een antioxidant die helpt om schadelijke stoffen in het lichaam uit te schakelen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 theel. plantaardige olie
    • 150 g maïsmeel
    • 2½ dl magere melk
    • 1 theel. zout
    • 15 g boter
    • 60 g jalapeñopepers uit pot (uitgelekt gewicht), afgespoeld
    • 1 rode paprika, zonder de zaadjes, fijngesneden
    • 140 g maïs uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 3 grote eieren, gesplitst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een soufflévorm in met de olie.
    2. Breng in een pannetje 3½ dl water met het maïsmeel aan de kook. Draai het vuur laag en roer 3 min. Schep het mengsel in een kom en roer er de melk, het zout, de boter, de jalapeño's, paprika en maïs door. Laat het mengsel afkoelen en roer er de losgeroerde eierdooiers door. Klop in een kom de eiwitten tot stijve pieken. Vouw ze door het maïsmengsel. Schep het beslag in de vorm.
    3. Bak het brood circa 50 min., tot het van binnen stevig is en licht kleurt. Serveer het direct.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren