Maïssoep met paprika

    Maïssoep met paprika

    1keer bewaard
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Paprika en spek zorgen voor een kleurig accent; chilipeper geeft deze soep een lekker pittige smaak - en levert een beetje vitamine C.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 plakjes magere bacon
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 225 g enigszins bloemige aardappelen, ongeschild, in blokjes van 1 cm
    • 8 dl kippenbouillon, ontvet
    • 400 g maïs uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 1 rode paprika, zonder de zaadjes, fijngesneden
    • 5 dl halfvolle melk
    • 1 à 2 jalapeñopepers uit pot, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Bak in een grote pan met stevige bodem de plakjes spek circa 6 min., tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
    2. Verhit in dezelfde pan de olie op matig vuur. Bak hierin de ui 5 min. Voeg de aardappelen en bouillon toe. Laat de soep met het deksel schuin op de pan circa 20 min. trekken tot de aardappelen gaar zijn. Schep de maïs erdoor. Verwarm de soep nog 5 min.
    3. Pureer in een keukenmachine de helft van de aardappelen en maïs met een scheutje bouillon. Schep deze puree weer in de pan. Voeg de paprika en melk toe en laat de soep nog 10 min. trekken.
    4. Verkruimel het spek en schep dit samen met de jalapeño door de soep. Laat de soep nog eens goed doorwarmen en serveer hem.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren