Groententaart

    Groententaart

    63keer bewaard
    1uur30min


    385 personen hebben dit gemaakt

    Een groentetaart waar het water je van in de mond loopt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 250 gr champignons
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 2 grote wortels, in blokjes
    • 2 aardappels, geschild en in blokjes
    • 2 stengels selderie, in stukken van 5 cm
    • 200 gr bloemkoolroosjes
    • 100 gr verse sperziebonen, schoongemaakt en in stukken van 1 cm gebroken
    • 750 ml groentenbouillon
    • 1 theelepel zeezout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 2 eetlepels maïzena
    • 2 eetlepels ketjap
    • een recept voor 1 dubbel korstdeeg (of kant en klaar bladerdeeg)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.
    2. In een grote (koeken)pan de olie verhitten. Ui, champignons en knoflook onder voortdurend roeren 3-5 minuten bakken. Wortel, aardappel en selderie toevoegen. Bloemkool, sperziebonen en groentenbouillon toevoegen. Aan de kook brengen en de vlam op sudderstand zetten. In 5 minuten de groenten bijna gaar koken. Op smaak brengen met zout en peper.
    3. In een kommetje maïzena, ketjap en 60 ml water mengen tot de maïzena is opgelost. Door de groenten roeren en de saus ong. 3 minuten laten indikken.
    4. 1/2 van het deeg uitrollen en een taart- of bakvorm beleggen. De vulling over de bakvorm met deeg gieten. Resterende deeg uitrollen, over de vulling leggen en de randen dichtdrukken en plooien.
    5. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot het deeg bruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren