Meloen met rauwe ham en Parmezaanse kaas

    Meloen met rauwe ham en Parmezaanse kaas

    12keer bewaard
    15min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Een klassiek voorgerecht, vitaminerijke meloen met rauwe ham en Parmezaanse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kanteloepmeloen (1,2 kg)
    • 12 dunne plakjes rauwe ham (125 g)
    • 50 g Parmezaanse kaas, in krullen afgeschaafd
    • 2 eetl. extra vergine olijfolie
    • versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Snijd de meloen doormidden en verwijder de pitten. Snijd hem in 12 punten. Omwikkel elke met een plakje ham en verdeel de geschaafde kaas erover.
    2. Besprenkel ze met de olie en serveer. Geef de pepermolen erbij.

    Wist u dat?

    Watermeloen is rijk aan lycopeen. Uit een groots opgezet onderzoek is gebleken dat mannen die wekelijks tien of meer maaltijden met lycopeen aten, 45 procent minder kans liepen op prostaatkanker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren