Meloensalade met yoghurt-limoensaus

    Meloensalade met yoghurt-limoensaus

    14keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke fruitsalade bevat veel vitamine C. Een gezond dessert of tussendoortje en bijzonder door de saus van yoghurt, honing en limoensap.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • ¼ kleine watermeloen (1½ kg), in blokjes
    • ½ kanteloepmeloen, in blokjes (350 g vruchtvlees)
    • ¼ honingmeloen, in blokjes (270 g vruchtvlees)
    • 140 g blauwe of witte pitloze druiven
    • 150 g ananas (eventueel uit blik), in blokjes
    • 2½ dl magere yoghurt
    • 2 eetl. zure room
    • 2 eetl. honing
    • 1 eetl. limoensap
    • gemalen gember (djahé)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Klaar in:40min 

    1. Vermeng in een grote kom de drie soorten meloen met de druiven en ananas. Plaats de kom tot gebruik in de koelkast.
    2. Vermeng in een klein schaaltje de yoghurt, zure room, honing, het limoensap en een snufje gember. Plaats dit tot gebruik in de koelkast.
    3. Serveer de vruchten in schaaltjes en geef de yoghurtsaus er apart bij.

    Wist u dat?

    In de winkel zien punten watermeloen er aantrekkelijk uit, omdat u het rijpe vruchtvlees kunt zien; maar bedenk dat ze na het aansnijden veel vitamine C verliezen. Koopt u toch een stuk meloen, let er dan op dat het stevig verpakt is in plasticfolie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren