Mexicaanse kippensoep met tomaten en tortilla's

    Mexicaanse kippensoep met tomaten en tortilla's

    3keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een pittige soep, boordevol vitamine C.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kipfilet
    • 1,8 l kippenbouillon, ontvet
    • 3 tenen knoflook
    • 1 theel. zwarte peper
    • 1 theel. gedroogde oregano
    • 1 eetl. olijfolie
    • 5 bosuitjes, fijngesneden
    • 60 g jalapeñopepers uit pot (uitgelekt gewicht)
    • 4 tomaten, kleingesneden
    • 1¼ dl versgeperst limoensap
    • 4 maïstortilla's (of bloemtortilla's) van 15 cm, in reepjes van 1 cm dik, kort gebakken in een koekenpan
    • 3 eetl. fijngesneden korianderblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Doe de kipfilet met de bouillon, 2 tenen knoflook, de peper en oregano in een middelgrote pan. Pocheer de kipfilet hierin onafgedekt 15 min.
    2. Neem de kipfilet uit de pan en snijd hem in stukjes. Zeef de bouillon.
    3. Verhit de olie in een grote pan. Snijd de resterende tenen knoflook fijn en bak ze samen met de bosuitjes 5 min. Voeg de jalapeño's, tomaten en de gezeefde bouillon toe. Laat de soep met het deksel schuin op de pan 15 min. trekken op laag vuur. (Tot dit punt kunt u het gerecht voorbereiden.)
    4. Voeg de stukjes kip, het limoensap en de gebakken tortillareepjes toe. Laat de soep nog 5 min. doorwarmen en garneer hem met koriander.

    WIST U DAT…

    … kippensoep helpt tegen verkoudheid? Uit onderzoek blijkt dat hierdoor de migratie van neutrofielen (die ontstekingen veroorzaken) wordt bevorderd, wat verlichting brengt bij keelpijn en bij een lopende neus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren