Mexicaanse taboulé

    2 uur 15 minuten

    Een heerlijke salade van bulgur met verse groenten.


    11 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 g bulgur
    • 7½ dl kokend water
    • 3 eetl. limoensap
    • 3 theel. olijfolie
    • 1 theel. gemalen komijn (djinten)
    • 1 theel. gedroogde oregano
    • zout
    • 300 g kerstomaatjes, doormidden gesneden
    • 175 g maïs uit blik
    • 1 groene paprika, fijngesneden
    • 3 bosuitjes, fijngesneden
    • ½ bosje fijngesneden verse koriander of peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Doe de bulgur in een grote kom en overgiet hem met het kokende water. Laat 1 uur wellen. Giet af en knijp droog.
    2. Klop intussen in een grote kom het limoensap, de olie, komijn, oregano en een snufje zout door elkaar. Schep er de tomaatjes, maïskorrels, paprika, bosuitjes en koriander door. Schep er de gewelde bulgur door. Laat de salade 1 uur rusten. Serveer ijskoud of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren