Mexicaanse taboulé
1 / 1 Foto van:  Myrrhe Buffing
Blader

Mexicaanse taboulé

Een heerlijke salade van bulgur met verse groenten.

Myrrhe Buffing

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 200 g bulgur
  • 7½ dl kokend water
  • 3 eetl. limoensap
  • 3 theel. olijfolie
  • 1 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • zout
  • 300 g kerstomaatjes, doormidden gesneden
  • 175 g maïs uit blik
  • 1 groene paprika, fijngesneden
  • 3 bosuitjes, fijngesneden
  • ½ bosje fijngesneden verse koriander of peterselie

Bereidingswijze

Voorbereiding: 1uur15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:2uur15min 

  1. Doe de bulgur in een grote kom en overgiet hem met het kokende water. Laat 1 uur wellen. Giet af en knijp droog.
  2. Klop intussen in een grote kom het limoensap, de olie, komijn, oregano en een snufje zout door elkaar. Schep er de tomaatjes, maïskorrels, paprika, bosuitjes en koriander door. Schep er de gewelde bulgur door. Laat de salade 1 uur rusten. Serveer ijskoud of op kamertemperatuur.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties