Midden-Oosterse sinaasappelcake

    Midden-Oosterse sinaasappelcake

    7keer bewaard
    3uur30min


    Maak dit als eerste!

    In dit recept voor cake worden gemalen amandelen gebruikt in plaats van meel. Yoghurt en sinaasappel geven de cake een frisse smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 5 grote sinaasappels
    • 2 theel. boter
    • 1 eetl. bloem
    • 6 eieren, losgeroerd
    • 380 g amandelpoeder
    • 280 g fijne witte suiker
    • 1 theel. bakpoeder
    • 2½ dl magere yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Boen 2 sinaasappels schoon, doe ze in een pan en overgiet ze met water. Breng dit aan de kook en laat ze 2 uur zachtjes koken. Laat ze afkoelen, snijd ze doormidden en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees klein.
    2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet een springvorm van 22 cm doorsnee in met de boter en bestuif hem met de bloem. Werk het vruchtvlees van de sinaasappels, de eieren, het amandelpoeder, de suiker en het bakpoeder door elkaar in een keukenmachine.
    3. Schep het beslag in de geprepareerde vorm. Bak de cake 1 uur, of tot hij stevig is (de cake blijft enigszins vochtig). Laat afkoelen in de vorm.
    4. Schil de resterende sinaasappels dik af met een scherp mesje en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Serveer de cake met de verse sinaasappelpartjes en een schepje yoghurt.

    Wist u dat?

    Drinkt u graag sinaasappelsap bij het ontbijt? Een hele sinaasappel eten is nog gezonder, omdat deze niet alleen vitamine C maar ook veel voedingsvezels levert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren