Muesli met haver en amandelen

    Muesli met haver en amandelen

    1keer bewaard
    26min


    Maak dit als eerste!

    Maak je eigen, gezonde variant van krokante muesli. Heerlijk als ontbijt met bijvoorbeeld yoghurt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 425 g havermout
    • 100 g amandelschaafsel
    • 40 g geraspte of geschaafde kokos
    • 3 eetl. honing
    • 4 eetl. zonnebloempitten
    • 100 g tarwekiemen
    • 100 g krokante muesli (met zemelen)
    • 80 g rozijnen
    • 140 g zongedroogde abrikozen, kleingesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 21min  ›  Klaar in:26min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Strooi 250 g havermout op een bakplaat en rooster hem 8 minuten, of tot hij knapperig is. Schep halverwege eenmaal om. Doe in een grote kom.
    2. Rooster de amandelen 1 minuut. Voeg de kokos toe en rooster beide nog 3 minuten, of tot ze licht kleuren. Voeg ze toe aan de geroosterde havermout.
    3. Strooi de resterende 175 g havermout op de bakplaat, sprenkel er de honing over en bak hem 9 minuten. Schep de honinghavermout om de 3 minuten om. Laat afkoelen op de bakplaat.
    4. Voeg de honinghavermout, zonnebloempitten, tarwekiemen, muesli, rozijnen en abrikozen toe aan de kom met de geroosterde havermout. Schep alles goed door elkaar. Bewaar de afgekoelde muesli in een goed afsluitbare voorraadpot.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren