Muesli met vers fruit

    Muesli met vers fruit

    7keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Verse muesli, sappig door het inweken en vol heerlijk fruit, is een openbaring voor wie alleen gedroogde muesli kent. De structuur is ongeveer zoals pap, maar dan met de versheid van rauwe ingrediënten. Deze mueslivariant zit boordevol gedroogd en vers, rijp fruit, wat maakt dat u de dag op een bijzonder aangename manier begint.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 85 g bulgur
    • 125 g havermout
    • 250 ml appelsap
    • 50 g amandelschaafsel
    • 3 el pijnboompitten
    • 2 el gepelde zonnebloempitten
    • 10 gebruiksklare abrikozen, in stukjes
    • 10 gebruiksklare vijgen, in stukjes
    • 3 el blanke basterdsuiker
    • 2 groene handappels, grofgeraspt
    • 1 grote of 2 kleine sharonvruchten, geschild en in blokjes gesneden
    • 1 passievrucht
    • amandelextract
    • Om te garneren
    • granaatappelpitjes of bosbessen
    • wat extra sharonfruit, in blokjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng in een grote kom de bulgur met 250 ml water. Leg een deksel op de kom en laat dit 30 minuten staan, zodat de bulgur zacht wordt. Giet het water af en laat de bulgur in de kom staan.
    2. Voeg havermout, appelsap, amandelschaafsel, pijnboompitten, zonnebloempitten, abrikozen, vijgen, basterdsuiker, geraspte appel en sharonvrucht toe. Spatel alles door de bulgur.
    3. Snijd de passievrucht doormidden. Leg een zeef op de kom met muesli en leg hier de passievrucht in. Druk al het sap door de zeef eruit tot alleen de pitjes over zijn. Gooi de pitjes weg.
    4. Voeg (naar keuze) het amandelextract toe en eventueel nog wat appelsap om een vochtig, maar niet te dun, mengsel te krijgen. Bewaar het tot gebruik afgedekt in de koelkast. Leg er bij het serveren, afhankelijk van het seizoen, granaatappelpitjes of bosbessen op, en nog wat blokjes sharonfruit. De muesli is goed afgedekt nog ten minste twee dagen houdbaar in de koelkast. Roer de muesli voor het serveren goed door en garneer hem met vers fruit.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ E * ✓✓ B1, C, ijzer * ✓ B2, calcium, foliumzuur, kalium, niacine, zink

    Variaties en tips

    • Voor wie geen zuivelproducten mag eten is dit een geweldig ontbijt. Eet u wel zuivelproducten, schep er dan een flinke lepel yoghurt op, of zelfs een laagje yoghurt, en u hebt het gevoel dat u op ijs wordt getrakteerd. * • Gebruik in plaats van sharonvruchten nectarines of stevige peren. * • Vervang de gedroogde abrikozen door een handvol gedroogde rozijnen of stukjes appel. * • Gebruik perensap of wittedruivensap in plaats van appelsap. * • Garneer elke portie met verse kersen in plaats van granaatappelpitjes of bosbessen.

    Pluspunten

    • Havermout is een uitstekende bron van oplosbare vezels, die helpen een hoog cholesterolgehalte omlaag te brengen. * • Zonnebloempitten zijn een rijke bron van vitamine E, een antioxidant die helpt voorkomen dat de celwanden schade ondervinden van vrije radicalen en zo helpt beschermen tegen hartkwalen en kanker. Ze leveren ook behoorlijke hoeveelheden vitamine B1, niacine en zink. * • Gedroogde vijgen zijn een goede bron van kalium, calcium en ijzer en ook van vezels, zowel oplosbaar als niet-oplosbaar, die helpen obstipatie te voorkomen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren