Nashiperen met sinaasappel

    Nashiperen met sinaasappel

    1keer bewaard
    25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit heerlijke en eenvoudige dessert is klaar in slechts 25 minuten. De cognac geeft een fijn smaakaccent aan de peren en sinaasappels en door het flamberen vervliegt de alcohol geheel. Ook warm behouden Nashiperen hun knapperige structuur; ze zijn dan ook een welkom alternatief voor de gewone peer.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 Nashiperen
    • sap van ½ citroen
    • 3 sinaasappels
    • 30 g boter
    • 3 el bruine basterdsuiker
    • 3 el cognac
    • 2 el grofgehakte pistachenoten
    • takjes verse citroenmelisse, om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de stukken vervolgens in schijfjes en besprenkel ze met het citroensap, zodat ze niet bruin worden.
    2. Schil de sinaasappels en verwijder de witte velletjes. Snijd ze dan in nette plakken en verwijder ook het witte ‘hartje’.
    3. Laat de boter smelten in een braadpan. Voeg de suiker toe en roer tot die is opgelost. Voeg de perenschijfjes toe en bak ongeveer 3 minuten aan elke kant, of tot ze zacht, maar nog stevig zijn. Voeg tijdens de laatste minuut de sinaasappelschijfjes toe en draai ze nog een keer om, zodat ze goed zijn bedekt met het vocht in de pan.
    4. Schep de peren en de sinaasappels met een schuimspaan uit de pan. Leg ze in een diepe schotel en houd ze warm. Laat het sap in de pan een beetje inkoken en giet het dan over de vruchten. Giet de cognac in de pan, verhit en flambeer hem. Giet deze ook over de vruchten.
    5. Serveer op voorverwarmde borden, bestrooid met de pistachenoten en gegarneerd met de citroenmelisse.

    Bevat per portie

    ✓✓ C * ✓ E, foliumzuur

    Variaties en tips

    • U kunt ook gewone peren gebruiken in plaats van Nashi-peren. Deze hoeven echter slechts 2 minuten gebakken te worden. * • De cognac kunt u vervangen door een likeur, zoals Poire Williams, of cointreau. * • U kunt de peren ook vervangen door appels. Flambeer het dessert dan met calvados en bestrooi met fijngehakte, geroosterde hazelnoten.

    Pluspunten

    • Sinaasappels zijn terecht bekend om de hoeveelheid vitamine C die ze bevatten (49 mg per 100 g); vitamine C is een in water oplosbare vitamine, die niet wordt opgeslagen door het lichaam. Het is dus noodzakelijk om elke dag vruchten en groenten te eten die vitamine C bevatten. Wetenschappers zijn er steeds meer van overtuigd dat deze antioxidant helpt bij het voorkomen van een aantal degeneratieve ziekten, waaronder hartziekten en kanker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren