Oosterse kalkoenburgers met groenten

    Oosterse kalkoenburgers met groenten

    8keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Wat maakt deze slanke kalkoenburgers zo lekker? De geraspte wortelen! De wortelen leveren bovendien waardevolle antioxidanten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 700 g mager kalkoengehakt
    • 2 wortelen, geschild en geraspt
    • 3 bosuitjes, fijngesneden
    • 2 eetl. sojasaus
    • 1 cm verse gemberwortel, geschild en
    • fijngesneden
    • ¼ theel. zout
    • ¼ theel. zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de grill voor.
    2. Maak in een kom het gehakt aan met de wortelen, bosuitjes, sojasaus, gember, het zout en de peper. Vorm er 6 platte koekjes van.
    3. Gril de kalkoenburgers op 8 tot 10 cm afstand van de warmtebron 5 min. Keer ze en gril ze nog 4 tot 5 min., tot ze volledig gaar zijn (en niet meer roze aan de binnenkant).

    Goede combinatie

    Serveer deze kalkoenburgers op broodjes en garneer ze met slablaadjes en tomatenschijfjes; of serveer ze in Oosterse stijl op een bedje noedels met fijngesneden bosuitjes en rode paprika, omgeschept met een beetje Oosterse sesamolie. Besprenkel komkommerschijfjes met een beetje rijstazijn en geef ze als bijgerecht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren