Oosterse noedelsalade

    Oosterse noedelsalade

    10keer bewaard
    25min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht is rijk aan vitaminen, mineralen, voedingsvezels en bio-actieve stoffen; de Thaise smaakgevers, zoals basilicum, munt en korianderblad, leveren nog extra vitamine C en carotenoïden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 325 g volkorenpasta, bijv. linguine
    • 225 g peultjes, overlangs doormidden gesneden
    • 3 wortelen, geschild, in stukjes van 5 cm en vervolgens in dunne plakjes gesneden
    • 2 bosjes (Thais) basilicum
    • ½ bosje munt
    • ¼ bosje koriander
    • 2 tenen knoflook
    • 2 eetl. Oosterse sesamolie
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • ¼ theel. chilivlokken
    • ½ theel. zout
    • 1 rode paprika, zonder de zaadjes, in dunne reepjes
    • 3 bosuitjes, fijngesneden
    • 2 eetl. ongezouten pinda's, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg 2 min. voor het einde van de kooktijd de peultjes en wortelen toe. Giet de pasta en groenten af in een vergiet en spoel ze af onder de koude kraan.
    2. Doe intussen het basilicum, de munt en koriander met de knoflook, beide soorten olie, de chilivlokken en ¼ theel. zout in de mengkom van een keukenmachine. Werk ze door elkaar met de pulseerknop, zodat u een gladde saus krijgt.
    3. Schep in een grote kom de pasta, peultjes en wortelen om met de saus, paprika, bosuitjes en de rest van het zout. Serveer koud of op kamertemperatuur en strooi de pinda's erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren