Paddestoelensoep

    Paddestoelensoep

    6keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk herfstachtige soep met verschillende soorten gedroogde en verse paddestoelen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 20 g gedroogde paddestoelen, bijvoorbeeld porcini (eekhoorntjesbrood)
    • 2½ dl kokendheet water
    • 2 theel. plantaardige olie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 4 tenen knoflook, uitgeperst
    • 250 g verse shii-takes, bijgesneden, in dunne plakjes
    • 500 g kleine champignons, in dunne plakjes
    • 3 eetl. droge sherry
    • 3½ dl kippenbouillon
    • 1 grote tomaat, kleingesneden
    • ½ theel. gedroogde dragon
    • ½ theel. peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe de gedroogde paddestoelen in een kommetje en overgiet ze met het kokende water. Laat ze 10 minuten weken, of tot ze zacht zijn. Zeef het weekwater door een koffiefilter of een zeefje dat u met keukenpapier bekleed hebt. Snijd de paddestoelen klein.
    2. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Bak hierin de ui en knoflook in circa 5 minuten glazig. Schep de geweekte paddestoelen en de shii-takes erdoor. Laat ze 5 minuten sudderen. Schep de champignons erdoor. Bak de paddestoelen 5 minuten onder af en toe omscheppen, of tot ze gaar zijn.
    3. Voeg het gezeefde weekwater toe en breng dit aan de kook. Voeg de sherry toe en laat het vocht in 5 minuten inkoken tot de helft. Voeg de bouillon, tomaat, dragon, peper en 3½ dl water toe. Breng de soep aan de kook, draai hem laag en laat hem afgedekt 10 minuten sudderen, of tot hij een krachtige smaak heeft gekregen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren