Pasta met schelpdieren en geroosterde paprika's

    Pasta met schelpdieren en geroosterde paprika's

    1keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Engelenhaarpasta, of ook wel capellini genoemd geserveerd met een saus van tomaten, zeevruchten en rode paprika. Paprika is rijk aan antioxidanten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 225 g sint-jakobsschelpen
    • 2 tenen knoflook
    • 1¼ dl droge witte wijn
    • snufje chilivlokken
    • 24 venusschelpen, strandschelpen of andere kleine schelpdieren
    • 400 g tomaten uit blik, kleingesneden
    • 1 theel. zout
    • 1 grote rode paprika, ontveld (zie blz. 316), zonder de zaadjes, in dunne reepjes
    • 5 eetl. fijngesneden bladpeterselie
    • 325 g lange pasta (bijv. engelenhaar)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak hierin de sint-jakobsschelpen in circa 4 min. bijna gaar. Schep ze op een bord.
    2. Bak de knoflook 15 sec. Voeg de wijn, chilivlokken en venusschelpen toe. Stoom ze afgedekt circa 8 min. op matig vuur, tot ze zich openen. Schep ze met een schuimspaan op een bord. Verwijder ongeopende exemplaren.
    3. Voeg de tomaten plus het sap toe aan de pan. Laat ze in circa 10 min. inkoken tot 3½ dl. Roer er de paprikareepjes, sint-jakobsschelpen, venusschelpen en peterselie door.
    4. Breng intussen een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en schep hem om met de saus. Serveer direct.

    FRIS IDEE

    U kunt bovenstaand gerecht ook met allerlei soorten visfilet maken: vervang de sint-jakobsschelpen door 225 g kabeljauw- of schelvisfilet, of vervang de venusschelpen door 225 g garnalen of krabbenvlees.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren