Pasta primavera

    Pasta primavera

    5keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Zeven groenten zijn verenigd in één pastaschotel! Dat levert heel wat vitaminen en mineralen op.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl. olijfolie
    • 4 pomodoretomaten, zonder de zaadjes, kleingesneden
    • 1 wortel, geschild, in schijfjes van 1 cm dik
    • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
    • 75 g champignons, in plakjes
    • 1¾ dl kippen- of groentebouillon, ontvet
    • 450 g groene asperges, bijgesneden, in stukjes gesneden
    • 125 g diepvriesdoperwten, ontdooid
    • 1 gele courgette of patisson (150 g), in plakjes van 6 mm dik
    • 4 eetl. fijngesneden basilicum
    • 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
    • 225 g lange pasta, bijv. fettuccine

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olie in een middelgrote pan op matig vuur. Voeg de tomaten, de wortel en de knoflook toe en laat deze 10 min. pruttelen. Voeg de champignons en de bouillon toe en laat de saus nog 10 min. pruttelen. Voeg de asperges, de doperwten en de courgette toe en laat de saus nog 4 min. pruttelen tot de groenten gaar zijn Voeg het basilicum en de kaas toe. Houd de saus warm.
    2. Kook intussen in een grote pan met kokend water de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af, doe hem in een schaal en schep hem om met de saus. Serveer hem direct.

    FRIS IDEE

    Maak zelf een pastasaus naar eigen smaak met de groenten en kruiden die u lekker vindt; bak ze in een beetje olijfolie, voeg een scheutje bouillon toe en strooi er ten slotte wat Parmezaanse kaas over. Een paar ideeën: * • Rucola, broccoli, prei en dragon * • Aubergine, raapscheuten, knoflook en oregano * • Sperziebonen, sugar snaps, venkel en peterselie

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Zeker een zeer gezond recept! Jammer dat hier de indruk wordt gewekt dat het recept en de foto gemaakt is door Linda Nooij. Het originele recept met foto staat namelijk in het boek: " Groente voor uw gezondheid" uitgegeven door Reader's Digest. - 12 sep 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren