Heilbot in botersaus met kappertjes

    Heilbot in botersaus met kappertjes

    16keer bewaard
    25min


    399 personen hebben dit gemaakt

    Een snel en eenvoudig gerecht op basis van geschroeide heilbot in een botersaus met wijn en kappertjes. De bereidingstijd is erg kort en onverwachte eters zullen verbijsterd toekijken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 450 gr heilbotsteaks
    • 120 ml witte wijn
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 60 gr boter
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 3 eetlepels kappertjes, met vocht

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. De olie in een grote koekenpan op een matig hoog vuur verhitten. De heilbot aan beide kanten mooi bruin bakken. Uit de pan halen en apart zetten.
    2. De wijn in de pan gieten en aangebakken stukjes van de bodem schrapen. De wijn tot meer dan de helft laten verdampen, vervolgens knoflook, boter en kappertjes erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper en de saus een minuut laten doorkoken.
    3. De heilbot weer in de pan leggen en een laagje saus geven. Doorkoken tot de vis met een vork gemakkelijk uiteen valt. Direct serveren met een scheutje saus uit de pan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    saning
    van
    8

    - 05 nov 2011

    van
    4

    Erg lekker, makkelijk te maken en snel klaar. ideaal voor gasten zodat je niet lang van tafel bent. - 21 sep 2012

    0

    heerlijk recept,heel snel en makkelijk te bereiden - 21 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren