Peren-waterkerssalade met roquefort

    Peren-waterkerssalade met roquefort

    1keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    De ingrediënten van deze verse en krachtige salade met zijn contrasterende kleuren, structuren en smaken, worden perfect aangevuld door de subtiele walnotenoliedressing. De walnotensmaak wordt nog versterkt door lichtgeroosterde stukjes walnoot toe te voegen. Serveer als verleidelijke lunch met knapperige broodjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 g walnoot, in stukjes gehakt
    • 1 rode ui, in dunne schijfjes gesneden
    • 3 grote, rijpe peren, bij voorkeur met een rode schil
    • 125 g waterkers
    • 125 g roquefort, verkruimeld
    • peper
    • Walnotenoliedressing met maanzaad
    • ½ tl dijonmosterd
    • 2 tl rode-wijnazijn
    • 1 el zonnebloemolie
    • 1 el walnotenolie
    • 2 tl maanzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Bereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Maak eerst de dressing. Meng de mosterd en azijn in een slakom en breng op smaak met peper. Voeg dan langzaam de zonnebloem- en walnotenolie toe. Voeg het maanzaad toe. Zet opzij terwijl u de salade bereidt.
    2. Rooster de stukjes walnoot in een kleine koekenpan en roer regelmatig door elkaar. Laat ze afkoelen.
    3. Voeg de ui toe aan de kom en meng met de dressing. Snijd de peren in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de peren met schil in schijfjes. Doe ze in de kom en meng met de dressing.
    4. Voeg de waterkers en bijna alle kaas en walnoten toe aan de peren. Meng alles voorzichtig. Bestrooi de salade dan met de rest van de kaas en de noten en serveer meteen.

    Variaties en tips

    • U kunt ook andere blauwschimmelkazen gebruiken, zoals stilton of Danish blue. Aangezien deze kazen meestal veel zout bevatten, hoeft u geen zout meer toe te voegen. * • Voor een ricotta-witlofsalade maakt u de blaadjes van 2 stukken witlof los, circa 175 g in totaal. Snijd elk blaadje overlangs door en schik ze op een schotel. Meng in een kleine kom 1 theelepel dijonmosterd, 1 eetlepel sinaasappelsap, ½ theelepel fijngeraspte sinaasappelschil en peper en zout naar wens. Voeg al kloppend 1 eetlepel zonnebloem- of hazelnotenolie toe, zodat een romige dressing ontstaat. Kook 175 g peultjes circa 3 minuten in kokend water, of tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken en spoel ze onder koud stromend water af. Doe alles in een kom en voeg 2 avocado's, horizontaal in halve maantjes gesneden, 4 pruimtomaten, in heel dunne partjes gesneden en 75 g geroosterde pecannoten, gehalveerd, toe. Besprenkel met de dressing en meng goed. Schep de salade boven op de blaadjes witlof in de schotel, schep er 200 g ricotta over en serveer.

    Pluspunten

    • Kaas bevat waardevolle voedingsstoffen. U zou het dan ook in een evenwichtige voeding moeten opnemen. Vetrijke kazen, zoals roquefort, hoeft u slechts in kleine hoeveelheden te gebruiken om al te genieten van hun smaak en hun gezondheidsvoordelen. * • Waterkers is een goede bron van vitamine C, vitamine E en bétacaroteen. Waterkers bevat ook een stof die ontstekingsremmende eigenschappen zou hebben. * • Als peren rijp zijn, hebben ze een hoog gehalte aan natuurlijke suikers. Ze zijn ook goede bronnen van kalium, dat we nodig hebben om de bloeddruk te regelen.

    Bevat per portie

    ✓✓ A, C, E, calcium, koper * ✓ B1, B2, B6, niacine, ijzer, kalium, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren