Perziken en kersen uit de oven

    Perziken en kersen uit de oven

    2keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een bijzonder dessert van in de oven gebakken perziken en kersen onder een kruimellaag.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. plantaardige olie
    • 4 perziken, in partjes
    • 250 g kersen, ontpit, doormidden gesneden
    • 100 g kristalsuiker
    • 3 theel. maïzena
    • 1 theel. vanille-extract
    • ½ theel. citroenraspsel
    • 30 g havermout
    • 2 eetl. gele basterdsuiker
    • 2 eetl. bloem
    • 20 g boter, in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet een ovenschaal van 23 cm in met de olie.
    2. Doe de perziken, kersen, kristalsuiker en maïzena in een middelgrote pan en breng ze aan de kook op matig vuur. Neem de pan van het vuur en roer er het vanille-extract en citroenraspsel door. Schep het in de ovenschaal.
    3. Vermeng in een middelgrote kom de havermout, basterdsuiker en bloem. Werk er met een deegsnijder of twee messen de boter door, zodat u een kruimelig mengsel krijgt. Strooi dit over de vruchten. Plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven, tot de kruimels kleuren en de vruchten kokendheet zijn. Serveer warm of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren