Perzikjam

    Perzikjam

    2keer bewaard
    45min


    13 personen hebben dit gemaakt

    .

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 liter

    • 1½ kg perziken
    • 1½ eetl. citroensap
    • 1 theel. gemalen kaneel
    • ¼ theel. gemalen piment
    • 800 g suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Steriliseer 2 potten van 2 dl inhoud en de bijbehorende schroefdeksels.
    2. Blancheer de perziken met enkele tegelijk 2 minuten in een grote pan met kokend water. Laat ze afkoelen in een kom met koud water en ontvel ze. Verwijder de pitten en doe de perziken in een grote pan. Prak ze met een aard-appelstamper.
    3. Roer het citroensap, de kaneel en piment door de perziken. Breng ze aan de kook op hoog vuur. Voeg alle suiker tegelijk toe en breng het mengsel onder voortdurend roeren aan de kook. Roer nog 5 minuten, of tot de jam dikker wordt. Schuim hem af.
    4. Schep de jam in de gesteriliseerde potten, tot 1 cm onder de rand, en sluit ze stevig af. Laat de jam een hele nacht afkoelen. In de koelkast kunt u deze jam 3 weken bewaren.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Wist u dat?

    Naarmate perziken en nectarines rijpen, worden ze niet alleen zoeter maar stijgt ook het vitamine C-gehalte.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren