Pilaf van bulghur en champignons

    Pilaf van bulghur en champignons

    1keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 theel. olijfolie
    • 4 bosuitjes, fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 wortel, kleingesneden
    • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
    • 250 g champignons, in dunne plakjes
    • 200 g bulghur
    • 3¾ dl kippenbouillon
    • 1 theel. verse rozemarijnnaaldjes
    • zout
    • witte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een ovenbestendige pan op matig vuur. Bak hierin de bosuitjes en knoflook in circa 2 minuten glazig. Schep er de wortel en bleekselderij door en bak ze 4 minuten, tot de wortel gaar maar nog een beetje knapperig is. Voeg de champignons toe en bak de groenten nog 3 minuten, tot de champignons zachter zijn.
    2. Schep er de bulghur, bouillon, 2½ dl water, de rozemarijn, een snufje zout en een snufje peper door. Breng alles aan de kook. Plaats de pan afgedekt 20 minuten in de oven, of tot de bulghur gaar is en de vloeistof heeft opgenomen.

    Wist u dat?

    • Bulghur bevat mangaan, wat de botten versterkt en zo osteoporose helpt voorkomen. * • Tijdens de productie van bulghur wordt een klein deel van de vezelrijke zemel verwijderd; er blijft echter voldoende over. 1 portie gare bulghur (circa 300 g) levert de helft van de dagelijks benodigde hoeveelheid voedingsvezels.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren