Pittige bonenschotel met paprika, wortel, bleekselderij, tomaten en maïs

    Pittige bonenschotel met paprika, wortel, bleekselderij, tomaten en maïs

    21keer bewaard
    1uur5min


    87 personen hebben dit gemaakt

    Uw bloedvaten worden gereinigd, uw immuunsysteem wordt versterkt en u loopt minder kans kanker te krijgen - allemaal dankzij de voedingsvezels in bonen, vitamine C en E in tomaten, en vitamine C, B6 en foliumzuur in chilipeper. Wie had kunnen denken dat deze pittige bonenschotel zo veel te bieden heeft?

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 1 rode paprika, zonder de zaadjes, kleingesneden
    • 1 kleine wortel, geschild en kleingesneden
    • 1 kleine stengel bleekselderij, kleingesneden
    • 4 tenen knoflook, fijngesneden
    • 3 eetl. chilipoeder
    • 2 eetl. mild paprikapoeder
    • 2 theel. gedroogde oregano
    • 1 theel. gemalen komijn
    • 800 g tomaten uit blik, kleingesneden
    • 600 g witte bonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 450 g zwarte bonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 4 eetl. sojasaus
    • 300 g maïs uit blik, uitgelekt en afgespoeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verhit de olie in een grote braadpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin de ui, paprika, wortel, bleekselderij en knoflook circa 5 min. Voeg chilipoeder, paprikapoeder, oregano en komijn toe. Schep de groenten nog 1 min. om.
    2. Voeg de tomaten met hun sap, de bonen, 2½ dl water en de sojasaus toe. Laat de bonenschotel onafgedekt 30 min. pruttelen. Voeg de maïs toe en laat alles nog 10 min. pruttelen.

    FRIS IDEE

    Chili con carne is een bekend gerecht uit de tex-mex keuken, maar deze vegetarische variant verdient eveneens bekendheid. Hij wordt gemaakt met zwarte bonen, witte bonen en maïs, maar u kunt ook andere bonensoorten (of linzen) gebruiken, uit blik of zelf gekookt. Voeg linzen uit blik 10 min. voor het einde van de kooktijd toe, samen met de maïs.

    Goede combinatie

    Erg lekker bij deze stevige vegetarische schotel is maïs-wortelbrood (blz. 259); als nagerecht kunt u er pompoencake met whisky (blz. 270) bij serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    4

    heerlijk recept, heb er wel gehakt aan toegevoegd - 17 sep 2013

    NicoleHK
    van
    2

    Heerlijk recept, maar voor onze pubers toch echt wel aan de scherpe kant. Ook heb ik er wat extra groenten aan toegevoegd. - 19 mei 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren