Pittige bonenschotel met paprika, wortel, bleekselderij, tomaten en maïs

    (3)
    1 uur 5 minuten

    Uw bloedvaten worden gereinigd, uw immuunsysteem wordt versterkt en u loopt minder kans kanker te krijgen - allemaal dankzij de voedingsvezels in bonen, vitamine C en E in tomaten, en vitamine C, B6 en foliumzuur in chilipeper. Wie had kunnen denken dat deze pittige bonenschotel zo veel te bieden heeft?


    99 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 1 rode paprika, zonder de zaadjes, kleingesneden
    • 1 kleine wortel, geschild en kleingesneden
    • 1 kleine stengel bleekselderij, kleingesneden
    • 4 tenen knoflook, fijngesneden
    • 3 eetlepels chilipoeder
    • 2 eetlepels mild paprikapoeder
    • 2 theelepels gedroogde oregano
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 800 gr tomaten uit blik, kleingesneden
    • 600 gr witte bonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 450 gr zwarte bonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 4 eetlepels sojasaus
    • 300 gr maïs uit blik, uitgelekt en afgespoeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verhit de olie in een grote braadpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin de ui, paprika, wortel, bleekselderij en knoflook circa 5 min. Voeg chilipoeder, paprikapoeder, oregano en komijn toe. Schep de groenten nog 1 min. om.
    2. Voeg de tomaten met hun sap, de bonen, 2½ dl water en de sojasaus toe. Laat de bonenschotel onafgedekt 30 min. pruttelen. Voeg de maïs toe en laat alles nog 10 min. pruttelen.

    Fris idee

    Chili con carne is een bekend gerecht uit de tex-mex keuken, maar deze vegetarische variant verdient eveneens bekendheid. Hij wordt gemaakt met zwarte bonen, witte bonen en maïs, maar u kunt ook andere bonensoorten (of linzen) gebruiken, uit blik of zelf gekookt. Voeg linzen uit blik 10 min. voor het einde van de kooktijd toe, samen met de maïs.

    Goede combinatie

    Erg lekker bij deze stevige vegetarische schotel is maïs-wortelbrood; als nagerecht kunt u er pompoencake met whisky bij serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Beoordelingen in het Nederlands (3)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren