Pittige kaasdipsaus

    Pittige kaasdipsaus

    11keer bewaard
    32min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een frisse en gezonde dipsaus die dankzij de verse groenten veel antioxidanten bevat.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 theel. olijfolie
    • 1 groene paprika, zonder de zaadjes, fijngesneden
    • 1 ui, fijngesneden
    • 60 g jalapeñopepers uit pot (uitgelekt gewicht), fijngesneden
    • 250 g tomaten uit blik, kleingesneden
    • 1½ theel. gemalen komijn
    • ½ theel. zout
    • 240 g roomkaas
    • 3 eetl. fijngesneden korianderblad
    • 2 theel. scherpe chilisaus
    • 1 rode paprika, zonder de zaadjes, kleingesneden
    • 2 worteltjes, geschild, in staafjes
    • bleekselderij, in staafjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:32min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de groene paprika en ui 5 min. Voeg de jalapeño's, tomaten, komijn en het zout toe. Verwarm nog 3 min.
    2. Voeg daarna de kaas, koriander en chilisaus toe. Draai het vuur laag en roer het geheel 2 tot 3 min. om, tot de kaas gesmolten is. Serveer deze dipsaus warm met de rauwe stukjes paprika, wortel en bleekselderij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren