Pittige tomatensoep met rijst

    Pittige tomatensoep met rijst

    2keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 g rijst
    • zout
    • 1 blik (à 400 g) tomaten (zonder zout), kleingesneden
    • 2½ dl kippenbouillon
    • 2 eetl. tomatenpuree
    • ¾ theel. gemalen gember (djahé)
    • ¼ theel. cayennepeper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng 7½ dl water aan de kook in een middelgrote pan. Voeg de rijst en een snufje zout toe. Draai het vuur lager en kook de rijst afgedekt 12 minuten, of tot hij gaar is.
    2. Vermeng intussen in een grote pan de tomaten, bouillon, 2½ dl water, het tomatenpuree, de gember en cayennepeper. Verwarm deze soep tot het kookpunt. Schep de gare rijst erdoor en laat de soep nogmaals goed doorwarmen.

    Wist u dat?

    Uit onderzoek blijkt steeds weer dat de rijstvliesjes een stof bevatten die het cholesterolgehalte in het bloed kan helpen verlagen. Men veronderstelt dat het hierbij voornamelijk gaat om de olie uit de rijstkiem, die tijdens het slijpen in het vliesje terechtkomt. Daarnaast bevat het vliesje vele andere waardevolle voedingsstoffen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren